900 124 124

Fòrum ENYA 2018 Barcelona

El dret dels infants a la salut mental 

En el marc del Fòrum de joves europeus ENYA, que aquest passat mes de juny ha dut a terme una sessió de treball de dos dies a Barcelona, el Síndic ha abordat el tema de la salut mental de joves i adolescents. Així, representats de diversos països i territoris d’arreu d’Europa han debatut sobre els drets dels infants a la salut mental.

Durant els mesos anteriors, els integrants del Consell Assessor Jove del Síndic han col·laborat amb el grup musical Macedònia per elaborar una cançó que s’ha presentat en la trobada. La cançó, que se diu “Inclusive world”, té per objectiu fer visible entre els infants i joves els problemes de salut mental i treure’n l’estigma.

ENYA és un projecte participatiu per a infants i joves, amb el suport de la Xarxa Europea de Defensors per a la Infància (ENOC). El propòsit d'aquesta xarxa és reunir els joves implicats amb els membres de l'ENOC i donar-los una veu diferenciada vinculada al tema de treball anual de l'ENOC, que enguany és 'El dret dels infants a la salut mental'.

Basant-se en l'experiència com a institucions de defensa dels drets de la infància i en la consulta planificada de infants i joves, l'ENOC té l’objectiu de proposar recomanacions a les institucions europees competents. Com a resultat, s'espera que l'ENOC elabori una declaració ben informada sobre el tema que farà recomanacions als estats membres.