Notícies

''El tancament de l’alberg de Badalona posa en risc persones que ja viuen en situació d’extrema vulnerabilitat''

06/05/2024

foto (c) google maps

Quaranta-cinc persones, algunes en situació de desprotecció greu, s’han quedat sense els seus serveis

El passat 29 d’abril va tancar l’alberg Can Bofí Vell de Badalona, que acollia fins aleshores quaranta-cinc persones sense llar que hi anaven a fer nit o un àpat. D’acord amb les informacions publicades, algunes de les persones que han quedat desateses tenen situacions greus de fragilitat i d’especial desprotecció, i un estat de salut força deteriorat.

La institució, preocupada per la situació, ha obert una actuació d’ofici i ha demanat informació a l’Ajuntament sobre les alternatives i els recursos que s’han ofert a les persones afectades amb l’objectiu d’evitar es vegin abocades a tornar al carrer.

La síndica defensa que les solucions a aquesta problemàtica s’han d’abordar des del diàleg entre tots els actors i que cal la implicació de tothom per treballar en la inclusió social.

El tancament de l’alberg s’ha produït atesa la impossibilitat de la cooperativa que el gestionava (Suara) de seguir assumint-ne les despeses mensuals, després que l’any 2021 l’Ajuntament deixés de pagar per aquest servei.

Tornar