Notícies

El Síndic visita el centre de control de la xarxa elèctrica de Fecsa Endesa

26/07/2005

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha visitat avui dimarts la seu de la Companyia a l'avinguda Paral.lel de Barcelona. La visita ha inclòs un recorregut per les instal·lacions del centre de control de la xarxa elèctrica d'alta, mitja i baixa tensió de Fecsa Endesa, ubicades en aquest edifici.

El Síndic ha estat rebut pel director general d'Endesa a Catalunya, Josep Maria Rovira, el president del Consell Consultiu de la Companyia, Antón Costas, i la directora territorial d'Atenció al Client, Isabel Buesa.
Posteriorment, i acompanyat també per Valentí Claret, director d'Explotació i Qualitat de Subministrament de Fecsa Endesa, i Carles Lafoz, cap d'operació de la Companyia, el Síndic ha recorregut les dependències del centre de control, des del qual es governa bona part de la xarxa elèctrica d'alta tensió del país i la major part de la de mitja i baixa tensió. Ribó ha estat informat especialment sobre la tecnologia emprada en els sistemes d'informació, els plans d'actuació en cas d'emergència i la coordinació entre el centre de control i el centre d'emergències de la Generalitat. El Síndic s'ha interessat per qüestions relacionades amb la xarxa de transport i de manera particular per les interconnexions amb les xarxes de l'entorn, així com la gestió de les incidències amb afectació a clients.
En els últims temps, el Defensor de les Persones ha mostrat especial interès en la supervisió dels serveis públics liberalitzats ?llum, gas, telèfon, etcètera-. En aquest sentit, el Síndic ha demanat que en la reforma de l'Estatut d'Autonomia es reculli expressament la supervisió per part de la institució d?aquests serveis.
L'any 2004, el Síndic va rebre 62 queixes referents a problemes amb el subministrament elèctric, i 47 en el transcurs de 2005.

Tornar