Notícies

El Síndic explica al Parlament l’informe sobre la situació dels menors immigrats sols

10/02/2006

El Síndic explica al Parlament l’informe sobre la situació dels menors immigrats sols

El síndic, Rafael Ribó, ha explicat avui en comissió al Parlament que es tracta d’un fenomen complex i estructural, que requereix unes directius clares i que és responsabilitat de tota la societat, i no només de l’Administració. El síndic ha proposat que la Generalitat assumeixi la tutela dels menors de manera immediata i que s’apliqui una política coordinada de les diverses administracions.

Per al defensor de les persones, el Govern, i especialment el departament de Benestar i Família, hauria de tenir unes directrius i una planificació clares i estables i evitar la provisionalitat i l’atenció, dominada per l’emergència.
Com a primera mesura, la Generalitat hauria d’assumir la tutela dels menors immigrats sols de manera immediata. Així mateix, s’hauria d’iniciar des del primer dia els tràmits per documentar i empadronar el menor i per obtenir el permís de residència.
Segons el Síndic, amb la tutela i el tràmit dels diversos documents legals s’acabaria amb una situació de desprotecció i d’incertesa legal dels menors en els primers mesos d’estada al nostre país.
La versió íntegra de l’informe està a la secció Informes i Docuements.

Tornar