Notícies

La Comissió Europea reobrirà el debat sobre l’accés universal a Internet per banda ampla

21/11/2006

Arran de l'informe del Síndic en què es reclamava la universalització d'aquest dret, la comissària europea per a la Societat de la Informació, Viviane Reding, ha informat el defensor del Poble Europeu que "l'accés a la banda ampla com a servei universal es tornarà a valorar durant el 2007".

Concretament, en el marc d'un llibre verd que llançarà l'any vinent, en què la comissària fa una reflexió sobre el paper i el concepte de servei universal. En una carta enviada al defensor europeu, Nikiforos Diamandouros, Reding ha recordat que la Comissió va adoptar una comunicació, a l'abril de 2006, en què es considerava que encara era massa aviat per incloure l'accés a la banda ampla com a un servei universal.

De tota manera, també ha afegit, fent una referència directa a la reclamació del Síndic, que l'article 22 de la Directiva 2002/22/EC, sobre servei universal, obre la possibilitat als Estats Membres d'oferir serveis addicionals de caràcter públic dins del seu territori, com ara l'accés a Internet per banda ampla, encara que sense garanties d'obtenir compensacions econòmiques.

Tornar