Notícies

El Síndic ha rebut 32 queixes i 16 consultes durant la visita a Lloret de Mar

23/11/2006

Moltes de les queixes rebudes durant tot el dia deriven de problemes relacionats amb les urbanitzacions de la zona. Per aquets motiu, i tal com ja va avançar en l'informe anual de l'any 2005, el síndic ha suggerit que el Govern faci una Llei d'urbanitzacions, de la mateixa manera que es va fer una Llei de barris.

El síndic de greuges, Rafael Ribó, acompanyat per l'adjunta, Laura Díez, i l'adjunt per a la Defensa dels Drets dels Infants, Xavier Bonal i altres membres del seu equip ha visitat avui Lloret de Mar. L'objectiu de la visita és divulgar i apropar la institució a les persones i oferir la possibilitat que puguin presentar queixes o fer consultes sobre les administracions.

Per a l'equip del Síndic també es una oportunitat de conèixer de primera mà les problemàtiques de la ciutat i mantenir un contacte més directe amb les persones.
Durant la seva estada a Lloret ha visitat la comissaria de la Policia Nacional i el centre d'assistència primària (CAP).

L'adjunt per a la Defensa dels Drets dels Infants, Xavier Bonal, ha anat a l'IES Rocagrossa on s'ha reunit amb l'equip directiu i ha fet una xerrada als alumnes de batxillerat. També ha anat a la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC). Durant tot el dia, el síndic i els membres del seu equip han rebut un total de 48 visites, que s'han materialitzat en 32 queixes i  16 consultes.El 2005 el Síndic va iniciar un total de 16 actuacions (10 queixes i 6 consultes) provinents d'habitants de Lloret. Procediment administratiu i infants amb 3 cadascuna, són les àrees amb més actuacions.
Aquest any, i fins el passat dia 20 de novembre, les actuacions del Síndic a Lloret han estat 18 (12 queixes i 6 consultes)Pel que fa a la comarca de la Selva, el 2005 el Síndic va iniciar un total de 148 actuacions, 66 queixes i 82 consultes. Blanes amb 28 i Santa Coloma de Farners amb 24 van ser les dues poblacions d'on van arribar més queixes i consultes. Enguany, fins el 20 de novembre, s'han fet ja 145 actuacions, 85 queixes i 60 consultes. Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha efectuat 48 desplaçaments arreu de Catalunya. Els últims abans de Lloret van ser Tremp i el Prat de Llobregat. 

Tornar