Notícies

El Síndic demana més implicació a l’Ajuntament de Barcelona en el control de les molèsties de les obres de l’AVE

03/01/2007

El Síndic de Greuges ha recomanat a l'Ajuntament de Barcelona que s'impliqui més a l'hora de verificar i controlar les molèsties que provoquen als veïns les obres de l'AVE al districte de Sants- Montjuïc.
Tot i que el responsable últim dels treballs, que es duen a terme al carrer Antoni Capmany, cantonada amb Carreras Candi, és l'ens estatal ADIF, el Síndic considera que l'Ajuntament de Barcelona, en tant que membre de la comissió de seguiment i vigilància de les condicions mediambientals fixades per fer les obres, hauria de tenir "una actitud més proactiva".  

Aquesta actitud més proactiva consistiria a verificar quins són els treballs que es desenvolupen en horari nocturn i si aquests treballs es corresponen o no amb les obres que s'han de fer en el moment en què no circulin trens. En cas que no siguin treballs incompatibles amb la circulació ferroviària, el Síndic recomana l'actuació de la Guàrdia Urbana per aturar l'activitat.
En la seva resolució, el Síndic recull la legislació i la normativa per les quals l'Ajuntament està legitimat per actuar amb més contundència. Entre aquesta normativa hi ha la declaració d'impacte ambiental i les limitacions que es fixen per no ocasionar molèsties, sobretot de soroll als veïns en horari nocturn.
El Síndic ha comunicat també aquesta resolució al Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Tornar