Notícies

El Síndic ha rebut 34 queixes i 19 consultes en la seva visita a Cerdanyola del Vallès

17/01/2007

Durant la seva estada el síndic, Rafael Ribó, ha visitat el centre d'atenció a la dona El Safareig, la institució Montserrat Montero, dedicada a l'atenció de persones amb disminució psíquica, i acompanyat de l'adjunt per a la Defensa dels drets dels Infants, Xavier Bonal, l'IES Pere Calders.

Ribó ha mantingut també una reunió de treball amb l'alcalde de la localitat i
Bonal, per la seva banda, ha visitat el centre d'educació especial Jeroni de Moragues. L'objectiu de la visita és divulgar i apropar la institució a les persones i oferir la possibilitat que puguin presentar queixes o fer consultes sobre les administracions. Per a l'equip del Síndic també és una oportunitat de conèixer de primera mà les problemàtiques de la localitat i mantenir un contacte més directe amb les persones. Durant tot el dia, el síndic i els membres del seu equip han rebut un total de 54 visites, que s'han materialitzat en 34 queixes i 19 consultes.El 2005 el Síndic va iniciar un total de 32 actuacions (16 queixes i 16 consultes) provinents d'habitants de Cerdanyola. El 2006 les actuacions del Síndic a Cerdanyola van ser 72 (38 queixes i 34 consultes). Consum amb 12 queixes, Ordenació del Territori (Habitatge, Urbanisme i Medi Ambient) amb 6 i Seguretat Ciutadana i Justícia amb 5 van ser les àrees amb més queixes.

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha efectuat 50 desplaçaments arreu de Catalunya. Els últims abans de Cerdanyola van ser Lloret de Mar i Cambrils. Aquesta és la segona vegada que l'oficina del Síndic es desplaça al Vallès Occidental. L'octubre de 2004 va ser a Sabadell.

Tornar