Notícies

El Síndic demana informació sobre el procediment administratiu per instal·lar centres de producció d’energies renovables

01/10/2007

El Síndic de Greuges s'ha dirigit a quatre departaments del Govern per demanar informació sobre la definició d'un únic procediment per a la posada en funcionament de les energies renovables que n'agilitzi la tramitació.  

Actualment passen alguns anys entre la sol·licitud d'instal·lació d'un parc de producció d'energies renovables (solar, eòlic, etc.) i la seva posada en funcionament. Aquest lapse de temps acaba provocant retards en la concreció de les expectatives d'ús del territori, problemes per a les entitats sol·licitants de la instal·lació i, amb freqüència, modificacions dels projectes que no sempre són ben explicades als usuaris.

Tot això comporta també que algunes persones percebin que les administracions no actuen correctament i que no se'ls respecten els drets de participació. El Govern ha aprovat un pla de mesures per facilitar els tràmits a l'activitat econòmica i empresarial i la simplificació administrativa que inclou una mesura referida a la definició d'un únic procediment per a la posada en funcionament de les energies renovables. És sobre aquesta qüestió que el Síndic s'ha dirigit als departaments d'Innovació, Universitat i Empresa, Economia i Finances, Medi Ambient i Habitatge i Política Territorial i Obres Públiques. En concret, el Síndic ha demanat informació sobre les característiques del procediment, els criteris per definir-lo i les mesures de coordinació previstes entre els diferents departaments.

Tornar