Notícies

El Síndic vol cridar l’atenció a les administracions sobre els drets de les persones amb discapacitats

03/12/2007

El Síndic de Greuges ha fet una declaració coincidint amb la celebració, el 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Justament el Consell de la Unió Europea i el Parlament Europeu ha declarat aquest any "Any Europeu de la Igualtat d'Oportunitats per a Tothom: Cap a una Societat Justa".

El síndic, Rafael Ribó, recalca a les administracions públiques que han de garantir a les persones amb discapacitat l'exercici ple dels seus drets fonamentals. Per això destaca la necessitat de potenciar i reforçar les estratègies per garantir el dret a la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat, ja siguin infants o adults, millorar la seva qualitat de vida i garantir el respecte i el ple exercici de tots els seus drets.
Remarca la importància de promoure, essencialment, quatre eixos per millorar les condicions de vida de totes les persones amb discapacitat:
-Aplicar el principi d'igualtat
-Garantir el dret a l'autonomia individual
-Aplicar condicions d'accessibilitat universal
-Garantir les condicions d'inclusió, integració i participació plena en la societat

A Catalunya, l'any 2006 hi havia registrades 377.527 persones amb discapacitat reconeguda, un col·lectiu que en els últims 5 anys ha presentat 759 queixes davant del Síndic. Aquestes queixes evidencien que actualment aquest col·lectiu encara continua trobant moltes barreres per exercir els seus drets.

Tornar