Notícies

El Síndic rep 13 queixes i 7 consultes durant la visita a Figueres

23/01/2008

Durant la seva estada a Figueres, el síndic ha visitat, juntament amb altres membres del seu equip, el centre penitenciari, el CEIP Pous i Pagès i l'Ajuntament.

L'adjunta, Laura Díez, per la seva banda, ha anat a l'Hospital de Figueres i el Centre sociosanitari Bernat Jaume, al centre de salut mental Alt Empordà i al CAP Ernest Lluch.
Xavier Bonal, adjunt per a la Defensa dels Drets dels Infants i altres membres de l'equip del síndic s'han reunit amb els membres de l'Equip d'Atenció a la Infancia i l'Adolescència (EAIA) de l'Alt Empordà i han visitat el Centre Residencial d'Acció Educativa L'Albera. Durant tot el dia, el síndic i els membres del seu equip han rebut un total de 20 visites, que s'han materialitzat en 13 queixes i 7 consultes.L'objectiu d'aquest desplaçament és divulgar i apropar la institució a les persones i oferir la possibilitat que puguin presentar queixes o fer consultes sobre les administracions. Així, durant tot el dia membres de l'equip del Síndic han rebut les queixes i les consultes dels ciutadans a l'edifici dels sindicats. Per a l'equip del Síndic també és una oportunitat de conèixer de primera mà les problemàtiques de la ciutat i mantenir un contacte més directe amb les persones. L'any 2006 les actuacions del Síndic a Figueres van ser 56 (28 queixes i 28 consultes). Pel que fa al 2007, el Síndic va efectuar 57 actuacions, 27 queixes i 30 consultes.
Sanitat, Medi Ambient i Serveis Socials van ser algunes de les temàtiques amb més queixes provinents de Figueres.
A l'Alt Empordà, les actuacions del Sindic durant el 2007 arriben a 187, 75 queixes i 112 consultes. L'any 2006 van ser 157 (80 queixes i 77 consultes).
A mes de Figueres, Roses amb 8 queixes i 13 consultes i l'Escala amb 6 queixes i 4 consultes van ser altres poblacions de l'Alt Empordà on es van rebre més peticions d'actuació durant el 2007.
Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha efectuat 59 desplaçaments arreu de Catalunya. Aquesta és la segona vegada que l'oficina del Síndic va a Figueres, la primera visita va ser el novembre de 1998.

Tornar