Notícies

El Síndic rep 11 queixes i 4 consultes durant la visita a Sant Adrià de Besòs

20/02/2008

L'oficina del Síndic de Greuges s'ha desplaçat avui a Sant Adrià de Besòs. L'objectiu d'aquest desplaçament és divulgar i apropar la institució a les persones i oferir la possibilitat que puguin presentar queixes o fer consultes sobre les administracions des del seu propi municipi.

Així, durant tot el dia membres de l'equip del Síndic han rebut les queixes i les consultes dels ciutadans al Casal de Cultura. Per a l'equip del Síndic també és una oportunitat de conèixer de primera mà les problemàtiques de la ciutat i mantenir un contacte més directe amb les persones. El Síndic i els membres del seu equip han rebut un total de 12 visites, que s'han materialitzat en 11 queixes i 4 consultes.Durant la seva estada a Sant Adrià, el Síndic ha visitat la comissaria dels Mossos d'Esquadra i s'ha reunit amb la Junta del Mercat Municipal i amb membres de la Plataforma d'Entitats i Veïns del barri de la Mina.
També s'ha entrevistat amb l'alcalde Jesús Maria Canga.L'any 2006 les actuacions del Síndic a Sant Adrià van ser 44 ( 16 queixes i 28 consultes) mentre que el 2007 van arribar fins a 47 ( 21 queixes i 26 consultes). Serveis Socials i Sanitat van ser les dues temàtiques amb més queixes provinents de Sant Adrià.

Pel que fa a les actuacions del Síndic en altres poblacions del Barcelonès nord durant el 2007 a Badalona en va fer 327 actuacions (112 queixes i 215 consultes) i a Santa Coloma 109 (42 queixes i 67 consultes).

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha efectuat 60 desplaçaments arreu de Catalunya. L'última visita abans de Sant Adrià va ser a Figueres.

Tornar