Notícies

El Síndic obre una actuació d’ofici sobre la fuita radioactiva a la central nuclear d’Ascó

17/04/2008

L'objectiu del Síndic és esbrinar les possibles responsabilitats, donar garanties de defensa dels drets dels treballadors, de les persones que van visitar la central en els dies posteriors a la fuita i de les que hi viuen a prop, i ajudar a trobar vies de més gran col·laboració entre les administracions en situacions com les que es van produir.

Atès que les competències en seguretat nuclear són d'àmbit estatal, el Síndic s'ha dirigit al Defensor del Pueblo per veure si te previst iniciar cap actuació, i si no fos així, suggerir-li que ho faci.

També ha demanat als departaments de Medi Ambient, Salut, Educació i Economia i Finances, que facin arribar la informació que disposen sobre l'incident en els seus àmbits respectius d'actuació i als ajuntaments de la zona: Ascó, Vinebre, La Torre de l'Espanyol i Garcia que valorin la informació que han rebut en aquest cas.

L' incident, consistent en una fuita de partícules radioactives, va tenir lloc a la Central Nuclear d'Ascó el mes de novembre de 2007.

Tornar