Notícies

El Síndic rep 20 queixes i 20 consultes durant la seva visita a Reus

03/06/2008

L'oficina del Síndic de Greuges s'ha desplaçat avui a Reus. L'objectiu d'aquest desplaçament és divulgar i apropar la institució a les persones i oferir la possibilitat que puguin presentar queixes o fer consultes sobre les administracions.
En total, el Síndic i els membres del seu equip han rebut 40 visites, que s'han materialitzat en 20 queixes i 20 consultes.

Per a l'equip del Síndic també és una oportunitat de conèixer de primera mà les problemàtiques de la ciutat i mantenir un contacte més directe amb les persones.
Aprofitant la seva visita, Rafael Ribó, juntament amb la directora d'Afers Socials i Relacions amb el Parlament, Maria Jesús Larios, ha fet també una presentació de l'Informe 2007, incidint especialment en les problemàtiques detectades a Reus i el Baix Camp.
La presentació, està adreçada especialment a organitzacions i entitats socials, serveix també al Síndic per mantenir un diàleg directe amb els representants del teixit associatiu
Ribó també s'ha entrevistat amb l'alcalde Lluís Miquel Pérez.
L'any 2007 les actuacions del Síndic a Reus van ser 173 ( 54 queixes i 119 consultes) Administració pública, que engloba entre altres els temes de procediment administratiu i funció pública, amb 17 queixes i seguretat ciutadana i justícia amb 6 van ser les àrees amb més queixes.Al Baix Camp, el Síndic va efectuar l'any passat un total de 279 actuacions (98 queixes i 181 consultes ).
Cambrils amb 36 ( 15 queixes i 21 consultes) i Mont-roig del Camp amb 12 (2 queixes i 10 consultes) van ser les altres dues poblacions del Baix Camp on el Síndic va fer més actuacions durant el 2007
Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha efectuat 65 desplaçaments arreu de Catalunya, 32 durant l'actual mandat del síndic Ribó. L'anterior abans de Reus va ser Badalona. Aquesta és la segona vegada que el Síndic desplaça l'oficina a Reus. Va fer una primera visita l'octubre de 2002. Al Baix Camp també ha desplaçat l'oficina a Cambrils el desembre de 2006. 

Tornar