Notícies

El Síndic rep 7 queixes i 8 consultes durant la visita a Vielha

30/06/2008

L'oficina del Síndic de Greuges s'ha desplaçat a Vielha. L'objectiu d'aquest desplaçament és divulgar i apropar la institució a les persones i oferir la possibilitat que puguin presentar queixes o fer consultes sobre les administracions.

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 12 visites, que s'han materialitzat en 7 queixes i 8 consultes. Per al Síndic també és una oportunitat de conèixer de primera mà les problemàtiques de la ciutat i mantenir un contacte més directe amb les persones.

Aprofitant la visita, Rafael Ribó, ha fet també una presentació de l'Informe 2007, incidint especialment en les problemàtiques detectades  a la Val d'Aran. La presentació, que s'adreça especialment a organitzacions i entitats socials, també serveix  al Síndic per mantenir un diàleg directe amb els representants del teixit associatiu.

També s'ha presentat la versió en aranès del web del Síndic i el servei de presentació de queixes per videoconferència des de Vielha.  Aquest nou servei serà possible gràcies al conveni que el Síndic ha signat amb l'Ajuntament de Vielha per a l'ús de la biblioteca. Ribó ha visitat l'Hospital de Vielha, la residència per a la gent gran Sant Antoni i la comissaria dels Mossos d'Esquadra. El defensor de les persones es reunirà  també amb el síndic d'Aran, Francesc Boya, per parlar de la defensa dels drets a l'Aran.

Pel que fa les actuacions procedents d'habitants de la Val d'Aran, el Síndic de Greuges va  iniciar l'any passat 9 actuacions,  3 queixes i  6 consultes. El 2006 van ser 12 (5 queixes i 7 consultes). Vielha e Mijaran, amb 2 queixes i 4 consultes, va ser el municipi des d'on es van rebre més actuacions durant el 2007.

Des de 1996,  l'oficina del Síndic ja ha efectuat 68 desplaçaments arreu de Catalunya, 34 durant el mandat actual del síndic Ribó.  L'anterior abans de Vielha va ser Banyoles. Aquesta és la segona vegada que el síndic desplaça l'oficina a Vielha. Va fer una primera visita el juny de 1998.

Tornar