Notícies

El Síndic investigarà els dèficit dels serveis de telecomunicacions denunciats a Prat de Comte

18/08/2008

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d'ofici per esbrinar si la situació que pateix la localitat de la Terra Alta amb relació a la telefonia mòbil, la connexió a internet i la cobertura de canals de televisió s'adequa a la prestació obligatòria dels serveis de caràcter universal. El Síndic també investigarà si les actuacions administratives són suficients per evitar que la fractura digital afecti les persones de Prat de Comte.

Arran de la notícia publicada recentment a la premsa sobre les queixes dels veïns i de l'Ajuntament a les companyies operadores i a les administracions implicades, el Síndic s'ha posat en contacte amb l'alcalde la localitat, que ha confirmat la denúncia. També s'ha ofert a facilitar la informació complementària necessària perquè el Síndic pugui investigar la tasca de les administracions públiques i les empreses operadores vinculades a la prestació dels serveis denunciats.

Segons la informació publicada, la manca de cobertura de telefonia mòbil a Prat de Comte afecta tant els 200 veïns de la població com els conductors que circulen per la carretera que uneix la comarca del Matarranya amb el Baix Ebre. Els serveis d'internet de banda ampla i la recepció dels canals de televisió també són molt deficients.

Tornar