Notícies

El Síndic rep 11 queixes i 13 consultes durant la seva visita a Santa Coloma

21/01/2009

L'oficina del Síndic de Greuges s'ha desplaçat durant un dia a Santa Coloma de Gramenet. L'objectiu d'aquest desplaçament és divulgar i apropar la institució a les persones i oferir la possibilitat que puguin presentar queixes o fer consultes sobre les administracions.

Per a l'equip del Síndic també és una oportunitat de conèixer de primera mà les problemàtiques de la ciutat i mantenir un contacte més directe amb les persones. En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 24 visites, que s'han materialitzat en 11 queixes i 13 consultes.

Rafael Ribó i altres membres del seu equip entre els quals hi havia l'adjunta, Laura Díez i l'adjunt per a la Defensa dels Drets dels Infants, Xavier Bonal, han visitat l'Hospital Psiquiàtric Doctor Emili Mira del recinte de Torribera, l'Hospital de l'Espertit Sant, el CAP del barri de Santa Rosa, el CEIP Beethoven, les dependències de la policia local i la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

També s'han mantinguts reunions amb l'Equip d'Atencio a la Infància i l'Adolescència (EAIA) i amb els responsables de la Fundació Aspanide dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat psíquica.
Rafael Ribó també s'ha entrevistat amb l'alcalde, Bartomeu Muñoz i ha pronunciat una conferencia a l'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran.

La jornada del síndic i el seu equip a Santa Coloma ha acabat a la biblioteca de Can Peixauet amb la inauguració de l'exposició "Obrim portes als Drets", una mostra commemorativa sobre la historia de la institució i del servei que dona a les persones. Aquesta exposició es podrà veure a Santa Coloma fins el 30 de gener.

Pel que fa les actuacions procedents d'habitants de Santa Coloma,
el Síndic va iniciar l'any passat 171 actuacions, (42 queixes i 129 consultes).
Problemàtiques relacionades amb el procediment administratiu, educació i serveis socials van ser les temàtiques més freqüents de les queixes rebudes. El 2007 les actuacions van ser 109 (42 queixes i 67 consultes).

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha efectuat 73 desplaçaments arreu de Catalunya, 40 durant l'actual mandat del síndic Ribó. L'anterior abans de Santa Coloma va ser al Vendrell.

 

Tornar