Notícies

L’Ajuntament de Cardedeu i el Síndic de Greuges impulsen la defensa dels drets en l’àmbit local

04/02/2009

L'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, i el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat un conveni de col·laboració per tal d'oferir una millor atenció als ciutadans de Cardedeu en la defensa dels seus drets en l'àmbit local.

El conveni estableix que el Síndic haurà d'oferir a l'Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació. Aquesta es concretarà, d'una banda, en la tramesa a l'Ajuntament d'un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats de Cardedeu que s'hagin atès des del Síndic. D'altra banda, el Síndic també podrà assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l'informe esmentat.

Les dues institucions acorden també donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin a competències municipals. Amb aquesta finalitat el Síndic podrà desplaçar-se al municipi per comprovar sobre el terreny l'abast d'una queixa. També podrà traslladar a Cardedeu els assessors que consideri adients perquè s'entrevistin amb les persones o les entitats que ho sol•licitin i l'Ajuntament haurà de facilitar-los un espai que, en principi, estaria a l'immoble conegut com Ajuntament de Cardedeu.

Tornar