Notícies

Una delegació del Parlament serbi visita el Síndic

13/02/2009

Una delegació del Parlament de Sèrbia, encapçalada per la vicepresidenta, Judita Popovic, i integrada per 24 diputats, ha visitat la seu del Síndic de Greuges, on ha estat rebuda pel síndic, Rafael Ribó, acompanyat de l'adjunta, Laura Díez i de la Directora d'Afers Socials i Relacions amb el Parlament, M. Jesús Larios.

Entre els temes que s'han tractat, destaquen el funcionament  del Síndic, la relació de la institució amb l'Administració catalana i estatal i el volum i temàtica de les queixes i consultes que gestiona. El síndic també els ha explicat els projectes de cooperació que des de fa uns anys duu a terme el Síndic de Greuges tant a la mateixa Sèrbia com a d'altres zones del Balcans.

La visita s'emmarca en un viatge d'estudis organitzat per l'Oficina del Consell d'Europa a Belgrad. A més del Síndic, els diputats serbis han visitat el Parlament de Catalunya, el Departament de Governació i Administracions Públiques i la Sindicatura de Comptes.

La delegació sèrbia la integraven, a més de Popovic,  Jasna Ljubisic, adjunt al projecte Institucions Parlamentàries del programa de la Comissió Europea i de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, i Vlatko Ratkovic, president de la Comissió Legislativa, entre altres.

Anteriorment a aquesta visita, el març del 2002 una delegació del Parlament Serbi ja va visitar la institució del Síndic amb l'objectiu d'analitzar la institució de l'Ombudsman de cara a la futura creació de la institució al seu territori.

Tornar