Notícies

L’equip del Síndic rep 6 queixes i 18 consultes a Sant Sadurní d’Anoia.

26/02/2009

L'equip del Síndic ha rebut 24 visites durant el seu desplaçament a Sant Sadurní d'Anoia. Aquest desplaçament és fruit del conveni de col·laboració signat el desembre passat entre l'Ajuntament i el Síndic per oferir una millor atenció als ciutadans de Sant Sadurní en la defensa dels seus drets en l'àmbit local. Les 24 visites rebudes s'han materialitzat en 6 queixes i 18 consultes

El conveni estableix que el Síndic ha d'oferir a l'Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació. Aquesta supervisió es concretarà, d'una banda, en la tramesa a l'Ajuntament d'un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats de Sant Sadurní que s'hagin atès des del Síndic. En les properes setmanes el Síndic presentarà l'Informe 2008  de Sant Sadurní.

L'acord també preveu que el Síndic pot desplaçar-se al municipi per comprovar sobre el terreny l'abast d'una queixa. També pot traslladar a Sant Sadurní  els assessors que consideri adients perquè s'entrevistin amb les persones o les entitats que ho sol·licitin, com s'ha fet en aquest primer desplaçament,  i l'Ajuntament ha de facilitar-los un espai. A més dels canals habituals per fer arribar una queixa a la institució, correu postal, correu electrònic, fax, etc., els veïns de Sant Sadurní disposen d'una bústia exclusiva del Síndic, amb recollida setmanal, situada al casal d'entitats, carrer Marc Mir, 15.

El 2007 el Síndic va iniciar 37 actuacions (13 queixes i 24 consultes) provinents d'habitants de Sant Sadurní d'Anoia.  El 2008 el nombre d'actuacions va ser de 61 (23 queixes i 38 consultes), xifra que representa un 65% d'augment. L'Ajuntament de Sant Sadurní va rebre un total d'onze queixes el 2008.

 

 

 

 

 

Tornar