Notícies

Diputats del Parlament de Catalunya viatgen a Sèrbia i Bòsnia per conèixer els programes de cooperació del Síndic

12/03/2009

Una delegació de diputats del Parlament de Catalunya, acompanyada pel síndic de greuges, Rafael Ribó, i altres membres del seu equip, visita des del dia 11 al 15 de març Sèrbia i Bòsnia per conèixer els programes de cooperació que el Síndic impulsa en aquests dos països.

En concret, els diputats coneixeran el projecte d'assistència jurídica gratuïta a la província autònoma de Vojvodina a Sèrbia i mantindran trobades i reunions amb les institucions d'ombudsman amb les quals col·labora el Síndic.

La delegació catalana es reunirà amb l'ombudsman de Sèrbia, el de Belgrad i el de Vojvodina a Sèrbia. A Vojvodina seran rebuts al Parlament, on es reuniran amb diputats i en una segona trobada  amb membres del Consell Executiu de Vojvodina  i del Col·legi d'Advocats.

Rafael Ribó, juntament amb el secretari del Col·legi d'Advocats de Vojvodina  i la secretària d'Autogovern Local i Cooperació Intermunicipal del Govern de Vojvodina, presentaran els resultats del primer any del projecte d'assistència jurídica gratuïta que ha atès 889 persones en 12 municipis diferents.

A Sarajevo (Bòsnia) els diputats i els membres de l'equip del Síndic es reuniran amb els titulars de l'Ombudsman estatal de Bòsnia i Hercegovina i membres de la Comissió Parlamentària de Drets Humans.

El Síndic ha impulsat a Bòsnia, per mitjà de diferents institucions i els ombudsman de la zona, l'elaboració d'un protocol d'actuació en casos de maltractaments a menors.

Tornar