Notícies

L’equip del Síndic rep 8 queixes i 5 consultes a Cubelles

12/03/2009

Aquest desplaçament és fruit del conveni de col·laboració signat el desembre passat entre l'Ajuntament i el Síndic per oferir una millor atenció als ciutadans de Cubelles en la defensa dels seus drets en l'àmbit local.

Les  14 visites rebudes s'han materialitzat en 8 queixes i 5 consultes.

El desplaçament ha servit també perquè el director d'Ordenació del Territori i Relacions Locals, Matias Vives, fes la presentació de l'exposició divulgativa del Síndic "Obrim portes als drets" que fins el dia 19 de març es podrà veure a l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC).

El conveni estableix que el Síndic ha d'oferir a l'Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació. Aquesta supervisió es concretarà, d'una banda, en la tramesa a l'Ajuntament d'un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats de Cubelles que s'hagin atès des del Síndic. En les properes setmanes el Síndic presentarà l'Informe 2008 de Cubelles.

L'acord també preveu que el Síndic pot desplaçar-se al municipi per comprovar sobre el terreny l'abast d'una queixa. També pot traslladar a Cubelles els assessors que consideri adients perquè s'entrevistin amb les persones o les entitats que ho sol·licitin, com s'ha fet en aquest primer desplaçament,  i l'Ajuntament ha de facilitar-los un espai.

A més dels canals habituals per fer arribar una queixa a la institució, correu postal, correu electrònic, fax, etc, els veïns de Cubelles disposen d'una bústia exclusiva del Síndic, amb recollida setmanal, situada a l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC),  carrer Joan Roig i Piera 3-5.

El 2007 el Síndic va iniciar 46 actuacions (6 queixes i 40 consultes) provinents d'habitants de Cubelles. El 2008 el nombre d'actuacions va ser de 50 (8 queixes i 42 consultes). L'Ajuntament de Cubelles va rebre un total de 9 queixes el 2008.

Tornar