Notícies

El Síndic rep 51 queixes i 38 consultes durant la visita al districte de Nou Barris (Barcelona)

25/03/2009

L'objectiu d'aquest desplaçament és divulgar i apropar la institució a les persones i oferir la possibilitat que puguin presentar queixes o fer consultes sobre les administracions.

Per a l'equip del Síndic també és una oportunitat de conèixer de primera mà les problemàtiques del districte i mantenir un contacte més directe amb les persones.

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 89 visites que s'han materialitzat en 51 queixes i 38 consultes.

Rafael Ribó i altres membres del seu equip, entre els qui havia l'adjunta Laura Díez i l'adjunt per a la defensa dels drets dels infants, Xavier Bonal, han visitat també el CAP de la Guinaueta, els CEIP Turó i Antaviana,  el centre de salut mental Nou Barris Nord, la comissaria dels Mossos d'Esquadra, el centre de d'atenció i seguiment de toxicomanies , l'Ateneu Popular de Nou Barris i la xarxa d'entitats 9 Barris Acull.

El desplaçament ha servit també per fer un acte de presentació de l'exposició itinerant del Síndic "Obrim Portes als Drets" que es podrà veure al mateix centre cívic Can Basté fins el 3 d'abril. L'exposició és  una mostra commemorativa sobre la història de la institució i del servei que dona a les persones.

Pel que fa les actuacions procedents d'habitants de Nou Barris, el Síndic va iniciar el 2008 261 actuacions ( 128 queixes i 133 consultes) xifra que representa el 4,1 % del total d'actuacions de Barcelona però el 9% si ens referim només a les queixes.

Procediment administratiu amb 23, consum amb 16 i urbanisme i habitatge amb 15, van ser les temàtiques de les quals es van rebre més queixes.

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha efectuat 75 desplaçaments arreu de Catalunya, 42 durant l'actual mandat del síndic Ribó. L'anterior abans de Nou Barris va ser Cardona.

Aquesta és la segona vegada que el Síndic desplaça l'oficina a un districte de Barcelona. El gener de 2006 va ser al barri del Raval del districte de Ciutat Vella.

Tornar