Notícies

El Síndic demana millores a l’Administració per garantir el respecte als drets de les persones

27/03/2009

En el 25è aniversari de la institució, Rafel Ribó ha destacat les 135.000 actuacions que s'han dut a terme i ha avançat els elements del Codi de bones pràctiques que proposarà a les administracions públiques.

El Síndic ha commemorat el 25è aniversari de la institució amb una Jornada sobre el dret a la bona administració. Inaugurada pel president de la Generalitat, José Montilla, i clausurada pel president del Parlament, Ernest Benach, a la Jornada hi han participat, entre altres, el defensor del poble europeu, Nikiforos Diamandouros, el professor Sabino Cassese, magistrat del Tribunal Constitucional Itàlia, i quatre defensors autonòmics que han fet treballs sobre el tema.

Amb motiu dels 25 anys de funcionament de la institució, el síndic Ribó ha destacat els reptes que encara queden pendents, com és incrementar-ne la difusió perquè les persones coneguin aquest instrument per garantir els seus drets i eradicar la mala administració.

També ha avançat les grans línies del codi de bones pràctiques de l'Administració. Aquest codi, que es farà públic un cop s'hagi adreçat al Parlament de Catalunya i a totes les administracions, neix amb la voluntat de ser una eina que ha de contribuir a millorar el servei a les persones i la defensa dels seus drets.

Tornar