Notícies

Rafael Ribó participa en un seminari europeu sobre immigració a Xipre

06/04/2009

El síndic, Rafael Ribó, participa els dies 6 i 7 d'abril en el seminari europeu "L'impacte de la immigració en el treball de l'Ombudsman", que se celebra a Xipre. Ribó assisteix al seminari com a representant dels defensors autonòmics de l'Estat espanyol.

El seminari, organitzat pel Defensor del Poble Europeu i l'Ombudsman de Xipre, s'emmarca dins les trobades bianuals que el Defensor Europeu organitza amb les institucions estatals d'Ombudsman de la Unió Europea.

El seminari, que té lloc a la ciutat de Pafos, aborda els efectes que té la immigració sobre el treball dels ombudsman. En aquest sentit dedica la primera jornada a les migracions europees i la segona a les migracions d'altres països i a l'asil. Les diferents sessions tracten temes com el lliure moviment de ciutadans europeus, el tractament igualitari, la xarxa europea de defensors, l'admissió i integració i regularització d'immigrants i el dret a l'asil.

Entre els participants destaquen, a més del síndic, el defensor del poble europeu, P. Nikiforos Diamandouros, el defensor del poble espanyol, Enrique Múgica, el defensor suec, Mats Melin, i l'ombudsman de Xipre Eliana Nicolaou.

Aquesta és la segona vegada consecutiva que el síndic és escollit com a representant dels defensors autonòmics de l'Estat espanyol. Rafael Ribó acudeix acompanyat pel justícia d'Aragó, Fernando Garcia Vicente.

Tornar