Notícies

El Síndic rep 10 queixes i 23 consultes durant la visita a la Seu d’Urgell

29/04/2009

Els temes més destacats de les queixes i consultes presentades pels veïns de l'Alt Urgell han estat participació en els afers públics, urbanisme i serveis socials.

Rafael Ribó i alguns membres del seu equip, entre ells, l'adjunta, Laura Díez, han visitat el Taller Claror, de teràpia ocupacional i la Fundació Sant Hospital la Seu d'Urgell. També han anat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i a les instal·lacions de la Policia Municipal. A més, Ribó s'ha reunit amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

En total, el Síndic, que s'ha desplaçat a la Seu d'Urgell per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat i de la comarca, ha rebut 33 visites, que s'han materialitzat en 10 queixes i 23 consultes.

Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants de la Seu d'Urgell, el Síndic va iniciar l'any passat 24 actuacions (4 queixes i 20 consultes). Procediment administratiu, amb 5, i consum, amb 5, són els dos temes sobre els quals es van portar a terme més actuacions.

A l'Alt Urgell, les actuacions del Síndic durant el 2008 van ser 47; 14 queixes i 33 consultes. A més de la Seu d'Urgell, Montferrer i Castellbó, amb 4 queixes i 4 consultes, i Oliana, amb 1 queixa i 3 consultes, van ser les altres poblacions de l'Alt Urgell on es van rebre més peticions d'actuació durant el 2008. Procediment administratiu, amb 12, i organització del territori, amb 8, són els dos temes sobre els quals es van portar a terme més actuacions.

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 76 desplaçaments arreu de Catalunya, 43 durant l'actual mandat del síndic Ribó. L'anterior abans de la Seu d'Urgell va ser a Nou Barris.

Tornar