Notícies

El Síndic rep 15 queixes i 18 consultes durant la visita a Falset

07/05/2009

Tant les queixes com les consultes han estat sobre temes molt diversos, com ara urbanisme, contaminació acústica, serveis socials, tributs, sistema judicial, etc.

L'oficina del Síndic s'ha desplaçat a Falset per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat i de la comarca. A més, Rafael Ribó i altres membres del seu equip, entre els quals hi havia l'adjunta Laura Díez, han rebut al Teatre de l'Artesana un grup d'alumnes del CEIP Antoni Vilanova i han visitat el CAP de Falset i l'Hospital de Valls. Ribó també s'ha reunit amb l'alcalde de Falset, Jesús Torralba.

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 33 visites, que s'han materialitzat en 15 queixes i 18 consultes.

Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants de Falset, el Síndic va iniciar l'any passat 10 actuacions (3 queixes i 7 consultes). Consum, amb 3, i educació, amb 2, són els dos temes sobre els quals es van portar a terme més actuacions.

Al Priorat, les actuacions del Síndic durant el 2008 van ser 33; 9 queixes i 24 consultes.  A més de Falset, la Vilella Baixa, amb 1 queixa i 3 consultes, i el Lloar, amb 1 queixa i 2 consultes, van ser les altres poblacions del Priorat on es van rebre més peticions d'actuació durant el 2008. Consum, amb 8, i procediment administratiu, amb 7, són els dos temes sobre els quals es van portar a terme més actuacions.

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 77 desplaçaments arreu de Catalunya, 44 durant l'actual mandat del síndic Ribó. L'anterior abans de Falset va ser a la Seu d'Urgell. Aquesta és la segona vegada que el Síndic desplaça l'oficina a Falset. Va fer una primera visita l'abril de 1999.

Tornar