Notícies

El Parlament i el Síndic signen un conveni per facilitar la tramitació de les peticions i queixes dels ciutadans

12/05/2009

El president del Parlament, Ernest Benach, i el síndic de greuges, Rafael Ribó, han explicat que l'acord millorarà la coordinació entre el Síndic i la Comissió de Peticions i l'eficàcia en l'atenció als ciutadans.

Benach ha destacat que la coordinació eficaç entre les funcions de la Comissió de Peticions i el Síndic de Greuges és un "pas important" en un aspecte que és "fonamental" per a la "qualitat de la democràcia". També ha remarcat que la sintonia de la cambra amb el Síndic sempre ha estat bona i que el conveni permetrà "clarificar, coordinar i fer efectiva" la relació amb la ciutadania perquè se senti "més protegida" i trobi els "canals adequats" per vehicular les seves peticions. En aquest sentit ha argumentat que és important que el ciutadà sàpiga "que hi ha algú que l'escolta" i a qui pot adreçar les seves demandes.

D'altra banda, Ribó ha recordat que el dret de petició és constitucional i estatutari i que encara que sigui "graciable" cal que sigui "aprofundit i respectat al màxim per tothom". Així mateix, ha remarcat la necessitat d' "aconseguir treballar amb la màxima eficàcia, cadascú amb el seu paper" amb l'objectiu de "millorar la defensa dels drets dels ciutadans". Finalment, s'ha mostrat convençut que el conveni serà "una eina molt positiva per garantir els drets de la gent" i per "donar més paper" al Parlament i al Síndic en aquesta tasca.

Tornar