Notícies

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i el Síndic de Greuges impulsen la defensa dels drets en l’àmbit local

13/05/2009

El síndic i l

El conevni, signat per l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, estableix que el Síndic haurà d'oferir a l'Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació.

Aquesta es concretarà, d'una banda, en la tramesa a l'Ajuntament d'un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats de Sant Pere de Ribes que s'hagin atès des del Síndic. D'altra banda, el Síndic també podrà assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l'informe esmentat.

Les dues institucions acorden també donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin a competències municipals. Amb aquesta finalitat el Síndic podrà desplaçar-se al municipi per comprovar sobre el terreny l'abast d'una queixa. També podrà traslladar a Sant Pere de Ribes els assessors que consideri adients perquè s'entrevistin amb les persones o les entitats que ho sol·licitin i l'Ajuntament haurà de facilitar-los uns espais que seran la sala cultural l'Escorxador a Ribes i centre cívic l'Espai a Les Roquetes.

Tornar