Notícies

El Síndic rep 35 queixes i 26 consultes durant la visita a Olot

26/05/2009

Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat els relacionats amb urbanisme i tributs.

L'oficina del Síndic s'ha desplaçat a Olot per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat i de la comarca. A més, Rafael Ribó i altres membres del seu equip, entre els quals hi havia l'adjunta Laura Díez, han visitat diversos equipaments de la comarca com la cooperativa d'iniciativa social La Fageda, la Fundació Hospital Sant Jaume, la comissaria dels Mossos d'Esquadra i les dependències de la policia local. A més, Ribó s'ha reunit amb l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest. 

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 61 visites, que s'han materialitzat en 35 queixes i 26 consultes.

Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants d'Olot, el Síndic va iniciar l'any passat 41 actuacions (10 queixes i 31 consultes). Procediment administratiu i consum, amb 9 cadascuna, són les dues àrees sobre les quals es van portar a terme més actuacions. Serveis socials va ser, però, l'àrea amb més queixes, acumulant-ne 4.

A la Garrotxa, les actuacions del Síndic durant el 2008 van ser 88; 25 queixes i 63 consultes. Procediment administratiu, amb 19, i consum, amb 15, són els dos temes sobre els quals es van portar a terme més actuacions. Les àrees amb major número de queixes, però, van ser medi ambient (5 queixes), serveis socials (4 queixes), urbanisme i habitatge (4 queixes) i educació (4 queixes). A més d'Olot, les altres poblacions de la Garrotxa on es van rebre més peticions d'actuació durant el 2008 van ser Sant Feliu de Pallerols, amb 3 queixes i 3 consultes; Santa Pau, amb 3 queixes i 2 consultes; i Besalú, amb 1 queixa i 4 consultes.

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 78 desplaçaments arreu de Catalunya, 45 durant l'actual mandat del síndic Ribó. L'anterior abans d'Olot va ser a Falset. Aquesta és la segona vegada que el Síndic desplaça l'oficina a Olot. Va fer una primera visita el setembre de 2000.

Tornar