Notícies

El sindic d’Aran i el síndic de greuges signen el conveni per a la creació del Proòm

16/06/2009

Foto: Conselh Generau d

El Síndic de Greuges de Catalunya adopta el nom de Pròom a l'Aran i oferirà una visió singularitzada de vigilància i supervisió del Conselh Generau que es concretarà en l'elaboració d'un informe anual.

El sindic d'Aran, Francés Boya, i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat avui el conveni entre ambdues institucions pel qual es crea la figura del Proòm de la Val d'Aran, defensor dels drets dels administrats a l'Aran i garant de l'exercici adient de l'autogovern. D'aquesta manera, el Síndic de Greuges de Catalunya adopta el nom de Pròom a l'Aran i oferirà una visió singularitzada de vigilància i supervisió del Conselh Generau que es concretarà en l'elaboració d'un informe anual. Aquest informe recollirà les queixes enviades en relació amb les administracions d'Aran. Per això, el Proòm podrà comparèixer en un ple del Conselh Generau per exposar l'informe citat i debatre'l.

El conveni preveu l'edició en aranès dels materials del Proòm que tinguin a veure amb Aran i l'atenció presencial i telefònica en la llengua pròpia del país. Així mateix, el sindic d'Aran podrà adreçar-se al Proòm per exposar-li els assumptes que pertoquin a les competències pròpies i en relació amb el Govern de la Generalitat o amb qualsevol dels seus departaments, i es posaran a la disposició del Conselh Generau els recursos competencials propis del Proòm, tant pel que fa al Conselh de Garanties Estatutàries, com pel que fa a la capacitat de promoció normativa.

Tornar