Notícies

Peter Kostelka traspassa a Rafael Ribó la Presidència europea de l’IOI

17/07/2009

Peter Kostelka i Rafael Ribó.

L'ombudsman austríac, Peter Kostelka, recentment nomenat president de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI), ha donat la benvinguda al seu successor com a president de la Regió Europea de l'IOI, el síndic de greuges, Rafael Ribó. L'acte de traspàs ha tingut lloc a les oficines de la Direcció de l'Ombudsman austríac a Viena, on des de setembre de 2009 estarà situada la seu de la Junta Mundial de l'IOI.

Kostelka ha fet un balanç positiu dels cinc anys que ha estat al capdavant de l'oficina europea de l'Institut; "El paisatge polític i administratiu ha canviat molt en les darreres dues dècades. Establir millors pràctiques en l'àmbit governamental i desenvolupar punts de referència comuns per a les relacions entre els estats i les autoritats autonòmiques i locals amb els seus ciutadans és cada cop més important. En aquest sentit, per exemple, el projecte d'investigació de la Regió Europea de l'IOI ha posat les bases per a una cooperació més intensa entre els defensors europeus. L'estudi comparatiu de 49 institucions d'ombudsman europees es va publicar el 2008 i va se molt ben rebut per les comunitats política i acadèmica europees".

Kostelka ha desitjat al seu successor el millor de cara a les noves responsabilitats: "Estic convençut que Rafael Ribó dotarà la Regió Europea de l'IOI d'un paper més actiu en l'àmbit dels defensors. Se'ns dubte col·laborarem intensament des del meu nou càrrec a escala mundial de l'IOI".

El futur president europeu de l'Institut, Rafael Ribó, ha agraït l'amfitrió per la trobada i ha elogiat la tasca duta a terme pels anteriors membres de la Junta Directiva: Peter Kostelka, Riitta-Leena Paunio, Tom Frawley and Mats Melin.

"És un gran honor tenir l'oportunitat de liderar aquest projecte i intentaré fer-ho el millor possible. En aquesta nova etapa tinc la intenció de continuar el camí iniciat per Kostelka i fer front als nous reptes, com rebre els nous membres, dur a terme programes de formació i treballar en cooperació internacional [...]"

Ribó ja està ultimant els preparatius de la seu a Barcelona de la nova Junta Directiva europea, que estarà operativa a partir del pròxim 1 de setembre, i ja ha creat un compte de correu electrònic per establir comunicacions (ioieurope@sindic.cat).

Tornar