Notícies

Primera reunió del tercer Consell Assessor Jove del Síndic

14/10/2009

El síndic, Rafael Ribó, s

El Consell Assessor Jove del Síndic de Greuges del curs 2009-2010  s'ha constituït el dimecres 14 de octubre a la seu de la institució, on n'ha tingut lloc la primera reunió.

El Consell està format per joves de 15 anys provinents de diferents centres educatius de Barcelona, Reus i Cervera i respon a la voluntat del Síndic d'escoltar la veu dels infants en els problemes que els afecten. El síndic, Rafael Ribó, s'ha adreçat als membres de Consell a través de videoconferència per explicar-los el sentit de la institució i del treball que fa en la defensa dels drets de les persones.

L'adjunt per a la defensa dels drets dels infants, Xavier Bonal, els ha instat a participar activament en les sessions de treball i ha demanat la seva col·laboració activa perquè els infants i joves coneguin l'existència del Síndic i aprenguin a defensar els seus drets.

El Consell es reuneix un cop cada dos mesos per tractar temes sobre els drets dels infants que són a l'agenda del Síndic: els conflictes educatius, els drets dels menors immigrants no acompanyats, la protecció de la infància maltractada i tants altres àmbits en què els drets dels infants poden ser vulnerats. El mes de juny de 2010 hi ha prevista una reunió entre els membres del Consell i diputats de la Comissió del Síndic del Parlament amb l'objectiu d'intercanviar impressions sobre el treball realitzat al llarg del curs.

El Consell Assessor Jove del Síndic de Greuges de Catalunya es va posar en marxa el curs 2007-2008. Aquest és, doncs, el tercer consell de joves que té el defensor de les persones.

Tornar