Notícies

El Síndic proposa canvis normatius per donar més garanties de compliment dels drets dels infants en el sistema de protecció

09/11/2009

Davant la insuficiència normativa detectada en l'informe, el Síndic recomana introduir un catàleg específic de drets dels infants en el sistema de protecció dins la futura llei de drets i oportunitats dels infants i reglamentar els processos d'intervenció i els recursos. El tràmit parlamentari de la nova llei hauria de fer possible la introducció d'aquest catàleg de drets.

Aquesta és una de les principals recomanacions que inclou l'informe extraordinari La protecció de la infància en situació d'alt risc social a Catalunya, que ha estat explicat pel síndic, Rafael Ribó, i per l'adjunt per a la defensa dels drets dels infants, Xavier Bonal, en la compareixença davant de la Comissió del Síndic del Parlament.

L'informe mostra que molts infants no poden disposar del recurs més adequat a les seves necessitats, per manca de places en centres o per manca de famílies d'acolliment. El Síndic recomana en aquest sentit crear les places especialitzades necessàries i augmentar el nombre de famílies d'acolliment. Aquest aspecte és especialment important perquè, tal com mostra l'informe, un 25% dels infants tutelats residents en centres té una proposta de protecció en un altre tipus de recurs, especialment en famílies d'acolliment.

Tornar