Notícies

El Síndic rep 17 queixes i 21 consultes durant la visita a Roses

12/11/2009

Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat urbanisme, medi ambient i serveis socials.

L'oficina del Síndic de Greuges s'ha desplaçat a Roses per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat. A més, el síndic i altres membres del seu equip han visitat el CEIP Montserrat Vayreda, les dependències de la Policia Local i la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Rafael Ribó també s'ha entrevistat amb l'alcaldessa, Magda Casamitjana.

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 38 visites, que s'han materialitzat en 17 queixes i 21 consultes.

Amb relació a les problemàtiques exposades i als escrits rebuts a la institució, el Síndic ha decidit obrir una actuació d'ofici sobre la delimitació del domini maritimoterrestre que està portant a terme a Empuriabrava i Roses el Ministeri de Medi Ambient. Un cop s'hagi recollit tota la informació possible, es remetrà al Defensor del Poble, competent per supervisar l'Administració estatal.

Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants de Roses, el Síndic va iniciar 32 actuacions (8 queixes i 24 consultes) l'any 2008. El 2009 ja se n'han fet 36 ( 16 queixes i 20 consultes).

Procediment administratiu, consum i serveis socials, amb 6 cada una, són les àrees sobre les quals es van fer més actuacions (queixes i consultes) durant el 2008. També es van rebre 4 queixes i consultes referides a temes d'ordenació del territori, àrea que engloba urbanisme, habitatge i medi ambient.

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 85 desplaçaments arreu de Catalunya, 53 durant l'actual mandat del síndic Ribó. L'anterior desplaçament abans de Roses va ser Sant Cugat. Aquesta és la tercera vegada que el Síndic desplaça l'oficina a l'Alt Empordà. Va visitar Figueres el novembre de 1998 i el gener del 2008.

Tornar