Notícies

El Síndic rep 30 queixes i 16 consultes durant la visita a Sitges

17/11/2009

Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat urbanisme, medi ambient i treball.

L'oficina del Síndic de Greuges s'ha desplaçat avui a Sitges per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat.
A més, el síndic i altres membres del seu equip han visitat el CEIP Agnès, la Fundació Ave Maria, l'Entitat Tutelar del Garraf, les dependències de la Policia Local i la comissaria dels Mossos d'Esquadra, el CAP Sitges i l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes. Rafael Ribó també s'ha entrevistat amb el primer tinent d'alcalde, Gabi Serrano.

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 45 visites, que s'han materialitzat en 30 queixes i 16 consultes.

Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants de Sitges, el Síndic va iniciar l'any passat 87 actuacions (13 queixes i 74 consultes). El 2009 ja s'han fet 94 actuacions ( 32 queixes i 62 consultes). Consum, amb 30 actuacions, procediment administratiu, amb 13, i medi ambient, amb 11, van ser les tres àrees de les quals es van fer més actuacions, entre queixes i consultes, durant el 2008.

Des del 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 86 desplaçaments arreu de Catalunya, 53 durant l'actual mandat del síndic Ribó. L'anterior abans de Sitges va ser a Roses. Aquesta és la segona vegada que el Síndic desplaça la seva oficina al Garraf. Va visitar Vilanova i la Geltrú el setembre de l'any 2000. A més, el Síndic té convenis d'atenció singularitzada amb els ajuntaments de Sant Pere de Ribes i Cubelles i en aquestes dues localitats també atén les persones periòdicament.

Tornar