Notícies

L’Ajuntament de Canet de Mar i el Síndic de Greuges impulsen la defensa dels drets en l’àmbit local

25/11/2009

Rafael Ribó i Joaquim Mas signant el conveni

L'alcalde de Canet de Mar, Joaquim Mas, i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat un conveni de col·laboració per tal d'oferir una millor atenció als habitants de Canet en la defensa dels seus drets en l'àmbit local. La signatura del conveni ha tingut lloc després de la sessió de treball de la Comissió Permanent de la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de la Diputació de Barcelona. També s'ha fet la presentació de l'exposició "Obrim portes als drets!" que es podrà visitar a Canet fins el vuit de desembre.

 El conveni estableix que el Síndic ha d'oferir a l'Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació. Aquesta es concretarà, d'una banda, en la tramesa a l'Ajuntament d'un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i entitats de Canet que hagi atès el Síndic. D'altra banda, el Síndic també podrà assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l'informe esmentat.

El conveni té una vigència de dos anys. Aquest és el vuitè conveni d'aquestes característiques que signa el Síndic amb un municipi. Els anteriors van ser amb els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs, Castellar del Vallès, Sant Sadurní d'Anoia, Cubelles, Cardedeu, Sant Pere de Ribes i Barberà del Vallès.

El 2008 el Síndic va iniciar 43 actuacions (9 queixes i 34 consultes) provinents d'habitants de Canet de Mar . El 2009 ja s'han iniciat 23 actuacions (18 queixes i 5 consultes ).

Tornar