Notícies

El Síndic de Greuges de Catalunya ha participat a les jornades commemoratives del 15è aniversari del Médiateur de la Wallonie

24/11/2009

El síndic Ribó ha estat convidat per intervenir a les jornades sobre comunicació organitzades pel defensor de la regió valona de Bèlgica (médiateur de la Wallonie).

El síndic de greuges, Rafael Ribó, juntament amb la defensora federal de Bèlgica, Catherine De Bruecker, el defensor de Renània-Palatinat, Ulrich Galle, i la protectora del ciutadà de Quebec, Raymonde Saint Germain, ha participat en la taula rodona: "Els mitjans de comunicació, un mitjà de sensibilització de la política?".

En la seva intervenció, el síndic Ribó ha destacat les experiències viscudes a Catalunya en l'àmbit de la defensa dels drets i el ressò que han tingut als mitjans de comunicació. També ha explicat les coincidències i les diferències d'objectius que tenen les institucions dels ombudsman i els mitjans, i ha aportat elements per establir una correcta relació entre ambdues parts.

La institució del Médiateur de la Wallonie es va crear el 1994 per decret nacional i està presidida Frèdèrich Bovesse, que actualment compleix el seu segon mandat. Per celebrar l'aniversari de la institució valona, el médiateur Bovesse ha organitzat aquestes jornades, de dos dies de durada, sobre les relacions entre els mitjans de comunicació i els defensors dels drets.

Tornar