Notícies

Més de 2.500 persones reben assistència jurídica gratuïta a la regió sèrbia de Vojvodina gràcies a un programa del Síndic

11/12/2009

Assistència jurídica

De les 2.522 persones ateses, 2.211 ho han estat al Servei d'Orientació Jurídica (durant els anys 2008-2009) i 311, al torn d'ofici (només durant el 2009). En tots dos casos, les dones han estat el col·lectiu més nombrós de persones ateses, la majoria de les quals estava a l'atur.

El projecte, que es porta a terme a 14 municipis rurals de Vojvodina, té els antecedents en un pla pilot portat a terme a la ciutat de Nis el 2003. En els darrers anys, però, l'assistència jurídica gratuïta s'ha estès a altres municipis de Vojvodina i a altres llocs de Sèrbia com ara Novi Beograd, el districte més gran de la capital, Belgrad. Gràcies al projecte, Vojvodina té un sistema global d'assistència jurídica gratuïta i demostra  la viabilitat d'una iniciativa que podria funcionar a tot Sèrbia. El dret a la igualtat d'accés a la justícia és un requisit d'accés a la Unió Europea.

El finançament és a càrrec de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el Consell Executiu de Vojvodina (govern regional), els ajuntaments participants i el mateix Síndic de Greuges. Els resultats del projecte han estat presentats en roda de premsa, entre d'altres, per l'adjunta al síndic, Laura Díez, a la seu del Consell Executiu de Vojvodina, a Novi Sad.

Tornar