Notícies

El Síndic rep 17 queixes i 23 consultes durant la visita a Valls

17/12/2009

Els temes més destacats de les queixes i les consultes han estat urbanisme, serveis socials i procediment administratiu.

L'oficina del Síndic s'ha desplaçat a Valls per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat i de la comarca. A més, el síndic, Rafael Ribó, i altres membres del seu equip han visitat diversos equipaments de la ciutat, com ara les dependències de la Policia Local i la comissaria dels Mossos d'Esquadra, així com l'IES Jaume Huguet i la Residència Alt Camp. A més, el síndic s'ha reunit amb l'alcalde de Valls, Albert Batet.

La jornada del síndic i el seu equip a Valls ha acabat a l'Institut d'Estudis Vallencs amb la presentació de l'exposició "Obrim portes als drets!", sobre la història i el funcionament del Síndic, que es podrà veure a Valls fins el proper diumenge, dia 20 de desembre.

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 37 visites, que s'han materialitzat en 17 queixes i 23 consultes.

Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants de l'Alt Camp, el Síndic va iniciar 124 actuacions el 2008 (38 queixes i 86 consultes), de les quals 59 (14 queixes i 45 consultes) provenien de Valls. Enguany, i fins ahir, les actuacions del Síndic a l'Alt Camp han estat 104 (27 queixes i 77 consultes) i a Valls, 67 (16 queixes i 51 consultes).

A més de Valls, les altres poblacions de l'Alt Camp on es van rebre més peticions d'actuació durant el 2008 van ser Nulles, amb 9 queixes i 1 consulta; Alcover, amb 1 queixa i 8 consultes, i Aiguamúrcia, amb 2 queixes i 5 consultes.

Educació, urbanisme i medi ambient són les matèries sobre les quals es van rebre més queixes provinents de l'Alt Camp durant el 2008, amb 10 cadascuna. També es van rebre queixes sobre serveis socials, sanitat, administració general, consum, immigració i tributs.

Des del 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 87 desplaçaments arreu de Catalunya, 55 durant l'actual mandat del síndic Ribó. La darrera visita abans de Valls va ser a Sitges. Aquesta és la segona vegada que el Síndic desplaça l'oficina a Valls. Hi va fer una primera visita el desembre de 2003. 

Tornar