Notícies

El síndic Rafael Ribó, com a president de l'IOI Europa, reivindica davant del president de la República Italiana la figura del defensor

25/01/2010

Rafael Ribó i Giorgio Napolitano

El síndic de greuges, Rafael Ribó, va ser rebut amb audiència pel president de la República Italiana, Giorgio Napolitano, i va exposar-li  la inquietud i la preocupació sobre la supressió prevista dels síndics locals italians (defensore civici), que a partir del 2011 deixaran de tenir cap partida pressupostària assignada. El president es va mostrar molt interessat en el tema plantejat i es va comprometre a fer-ne un seguiment.

 

Ribó, com a president de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (IOI) a Europa, es va desplaçar a Roma el dia 25 de gener per assistir a la reunió anual de coordinació dels defensors italians i donar-los suport.El tema principal que es va tractar a la reunió va ser la supressió dels defensors locals a través de la Llei de pressupostos del 2010. Malgrat que s'hagi atorgat una pròrroga d'un any per dur a terme aquesta mesura, els defensors regionals i locals d'Itàlia estan molt preocupats per aquesta situació, ja que consideren que s'ha fet un pas endarrere en la defensa dels drets de les persones. A més, la figura de l'ombudsman no està estesa per totes les regions de forma homogènia i Itàlia tampoc no té un defensor d'àmbit estatal.

El síndic va proposar diverses mesures i actuacions que es poden dur a terme davant d'aquesta situació, per a les quals la coordinació de defensors italians podria rebre el suport de l'IOI.

 

Tornar