Notícies

Rafael Ribó pren possessió com a síndic de greuges per a un nou mandat de nou anys

01/03/2010

© Jordi Soteras

L'acte de presa de possessió s'ha celebrat al Parlament, presidit per Ernest Benach, president de la cambra, i ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, José Montilla i diversos membres del govern. També hi ha assistit el defensor del poble d'Espanya i la majoria de defensors autonòmics de l'Estat espanyol, així com síndics locals i universitaris.

Després de prometre el càrrec, en la seva intervenció, Ribó ha apuntat els reptes del nou mandat, com ara fer una institució més coneguda i a l'abast de tothom, la creació d'una xarxa de drets i deures, i investigar i col·laborar per a la millora de l'Administració. També ha anunciat que en les pròximes setmanes compareixerà al Parlament per concretar els objectius i les prioritats del nou mandat.

Ribó va ser reelegit síndic el passat dia 10 pel Parlament de Catalunya per 117 vots a favor, 3 en contra i 3 abstencions. Nascut el 10 de maig de 1945, Ribó ocupa el càrrec de síndic de greuges de Catalunya des de l'1 de juliol de 2004, va acabar el mandat de cinc anys el 2 de juliol passat i des d'aleshores exercia el càrrec en funcions. Des del juny del 2009 presideix la Junta Directiva Europea de l'Institut Internacional de l'Ombudsman.

 

Tornar