Notícies

El Síndic rep 23 queixes i 26 consultes durant la visita a Gavà

21/04/2010

Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat ensenyament, urbanisme i medi ambient.

L'oficina del Síndic de Greuges s'ha desplaçat avui a Gavà per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat.

Rafael Ribó i altres membres del seu equip, entre els quals hi havia l'adjunt general, Jordi Sànchez, i l'adjunta per a la defensa dels drets dels infants i dels adolescents, Maria Jesús Larios, han visitat l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i altres Demències de Gavà (FAGA), les dependències de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, i el centre residencial d'acció educativa (CRAE) El Calamot. El síndic també s'ha entrevistat amb l'alcalde de la localitat, Joaquim Balsera. A més, l'equip del Síndic s'ha desplaçat fins a la localitat veïna de Viladecans per visitar el centre ocupacional per a discapacitats psíquics CAVIGA i l'equip d'atenció a la infància i l'adolescència (EAIA) del Baix Llobregat sector 2.

En total, els membres de l'equip del Síndic han rebut 49 visites, que s'han materialitzat en 23 queixes i 26 consultes.

Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants de Gavà, el Síndic va iniciar, l'any 2009, 97 actuacions (29 queixes i 67 consultes). De moment, el 2010 s'han realitzat 21 actuacions (11 queixes i 10 consultes). L'àrea que va registrar més queixes va ser la de serveis socials, en la qual se'n van recollir 8 sobre la Llei de dependència (5 referides a gent gran i 3 a persones discapacitades). També es van rebre queixes, entre d'altres, sobre ajuts i subvencions a l'habitatge, subministraments d'aigua i llum, i educació infantil i preescolar.

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 90 desplaçaments arreu de Catalunya, 56 durant el mandat del síndic Ribó. L'anterior abans de Gavà va ser Manlleu i Torelló. Aquesta és la setena vegada que el Síndic desplaça la seva oficina al Baix Llobregat, on ja ha visitat Sant Feliu, el Prat, Cornellà, Molins de Rei, Martorell i Castelldefels.

Tornar