Notícies

El síndic participa en l’acte institucional del 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l’Everest

24/08/2010

L'acte, en el que participa com a mostra de solidaritat i amistat amb els  organitzadors, tindrà lloc el dissabte 28 d'agost a Taradell.

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha estat convidat a participar amb un parlament a l’acte institucional que tindrà lloc el proper dia 28 d’agost, a les 19 hores, al Centre Cultural Costa i Font de Taradell, amb motiu de la commemoració del 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l’Everest. Aquest acte, organitzat pel Centre Excursionista Taradell i per l’Ajuntament, comptarà també amb la presència dels expedicionaris catalans que per primera vegada van aconseguir coronar el cim més alt del món.

L’acte s’inclou dins d’un conjunt d’activitats molt més àmplies que tindran lloc durant el darrer cap de setmana d’agost, entre les que destaca Fes el teu Everest, que consisteix en assolir qualsevol dels 25 cims escollits per entitats excursionistes de Catalunya. Ribó, juntament amb el que va ser cap de l’expedició el 1985, Conrad Blanch, ha escollit pujar el Pedraforca per celebrar aquesta gesta que va revolucionar les expectatives de l’alpinisme català.

En el mateix sentit, el centre cultural de Taradell també acull dues exposicions: Hem fet el cim, en homenatge als alpinistes catalans que per primera vegada van assolir el sostre de la terra i Catalans als 8.000, organitzada pel Servei General d’Informació de Muntanya.

Tornar