Notícies

El conveni d’atenció singularitzada fa doblar les actuacions del Síndic a Sant Sadurní d’Anoia

15/09/2010

En el primer any complet de vigència del conveni d’atenció singularitzada, les actuacions del Síndic a Sant Sadurní s’han doblat, i han passat de les 61 (23 queixes i 38 consultes) del 2008 a les 121 actuacions (30 queixes i 91 consultes) del 2009.

L’adjunt general del Síndic, Jordi Sànchez, ha presentat l’Informe 2009 de supervisió singularitzada de Sant Sadurní en un acte públic celebrat a l’Ajuntament i que ha comptat amb la presència de l’alcalde, Joan Amat, i d’altres membres del consistori. L’adjunt considera que l’augment de l’activitat del Síndic a Sant Sadurní és positiva perquè les queixes, i els suggeriments posteriors del Síndic, fan millorar el funcionament de les administracions i dels serveis que presten.

De les 30 queixes rebudes durant el 2009 provinents d’habitants de Sant Sadurní, 8 fan referència a temes relacionats amb l’Administració pública, com ara el procediment administratiu, la responsabilitat patrimonial o la participació en afers públics. D’urbanisme i habitatge, se n’han rebut 7 queixes, de serveis socials, 5, i de medi ambient, 3, com altres temes destacats.  Pel que fa a les consultes, destaquen les 15 de medi ambient i de serveis socials, i les 14 de consum. Catorze de les trenta queixes feien referència a l’Ajuntament de Sant Sadurní.

L’Informe de supervisió singularitzada és fruit del conveni signat el 4 de desembre de 2008 entre l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i el Síndic de Greuges. A banda d’un informe anual, el conveni preveu, entre altres coses,  donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin competències municipals, a més de desplaçaments de membres de l’equip del Síndic a Sant Sadurní per rebre queixes i consultes. Avui mateix,  els assessors del Síndic han fet el tercer desplaçament de l’oficina a Sant Sadurní.  Els membres de l’equip del Síndic han rebut  11 visites, que s’han materialitzat en 8 queixes i 3 consultes.

Medi ambient, infància i urbanisme han estat algunes de les temàtiques plantejades.

Tornar