Notícies

El Síndic rep 9 queixes i 6 consultes durant la visita a Sants-Montjuïc

30/09/2010

Els temes més destacats de les queixes i les consultes han estat contaminació acústica, educació i serveis socials.

L’oficina del Síndic s’ha desplaçat al districte de Sants-Montjuïc per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d’aquest districte. En total, els membres de l’equip del Síndic han rebut 15 visites, que s’han materialitzat en 9 queixes i 6 consultes.

Rafael Ribó ha explicat, en una xerrada oberta a tothom, però adreçada principalment a representants d’entitats, les actuacions més destacades del Sindic, fent una especial incidència en les qüestions del districte.

Durant el 2009, el Sindic ha rebut 184 queixes de persones que resideixen al districte de Sants-Montjuïc, que representa el 3% del total de queixes rebudes. Aquesta xifra s'ha incrementat respecte l'any anterior. L'any 2008 es van rebre 103 queixes, xifra que representava l'1,8% del total de les queixes rebudes.  

La majoria de les queixes rebudes, 34 de les 184 (el 19%) són relatives a la Renda Bàsica d’Emancipació. El segon tema amb més queixes, 17 de les 184 (un 9%) és la llei de Dependència. El tercer tema de les queixes, 16 (un 8,7%) és les multes de trànsit. Les tres temàtiques més nombroses a Sants-Montjuïc també ho són de tota la ciutat de Barcelona.

Des de 1996, l’oficina del Síndic ja ha fet 95 desplaçaments, 59 durant els mandats del síndic Ribó. L’anterior abans de Sants-Montjuïc va ser a Salou.

Aquesta és la tercera vegada que el Síndic desplaça l’oficina a un districte de Barcelona. El gener de 2006 va ser a Ciutat Vella i el març de 2009 a Nou Barris.

Tornar