Notícies

Els ombudsman europeus debaten a Barcelona els drets de les persones immigrades

01/10/2010

Taula inaugural de la Conferència Europea de l

Sota el lema "Europa: societat oberta ?", els defensors d’arreu d’Europa, estatals, regionals o locals que són membres de l’IOI (International Ombudsman Institute), debaten a Barcelona els dies 4 i 5 d’octubre la feina dels defensors pel que fa als drets de les persones immigrades residents al continent. Aquest debat té lloc en el marc de la conferència i assemblea, que se celebra cada quatre anys en una seu diferent.

La inauguració de l’assamblea ha anat a càrrec del comissari dels Drets Humans del Consell d’Europa, Thomas Hammarberg, del defensor del poble de la Unió Europea, Nikiforos Diamandourous, així com del president de l’IOI i ombudsman suec, Mats Melin, i el secretari general de l’IOI i ombudsman d’Àustria, Peter Kostelka i el president de la secció europea de l’IOI i síndic de greuges, Rafael Ribó. Presidirà l’acte el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla.

Una conferència de Michael Villan, president de la Comissió de Migracions del Consell d’Europa ha donat pas, després, al treball en quatre tallers sobre els drets dels immigrants, des de quatre perspectives diferents: la participació política, la infància, l’exclusió social i la crisi, i la integració o assimilació, en els quals els defensors exposaran la seva tasca de defensa dels drets dels immigrants que viuen en les nostres societats.

Un segon tema de debat serà l’aplicació del Tractat de Nacions Unides sobre la Prevenció de la Tortura i altres tractes o penes cruels, inhumans o degradants, i el paper dels defensors. Es comptarà amb la presència de Malcolm David Evans (Subcomitè per a la Prevenció de la Tortura, de Nacions Unides), Mauro Palma (Comitè per a la Prevenció de la Tortura, del Consell d’Europa) i Barbara Berneth (Associació per a la Prevenció de la Tortura).

Tornar