Notícies

El Síndic obre una actuació d’ofici per les incidències en la xarxa de Rodalies Renfe per la vaga de zel d’una part dels maquinistes

25/01/2011

Incidències rodalies Renfe

El Síndic s’ha dirigit a la Direcció General de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat per demanar informació sobre l’abast de la incidència i les mesures adoptades per a la restauració del desenvolupament normal del servei ferroviari.

Considera que l’anul·lació de trens i els endarreriments generalitzats, que poden superar els 60 minuts, segons la informació de la Generalitat, poden suposar una vulneració del dret a la mobilitat. Les incidències han afectat les línies principals de rodalies de Barcelona i, per tant, un volum considerable d’usuaris que utilitzen el servei de manera habitual.

En concret, el Síndic demana conèixer quines són les causes del conflicte i si s’haurien pogut preveure. També vol saber si la Direcció General coneixia prèviament la intenció de Renfe de modificar el règim d’horari dels maquinistes, si efectivament s’ha portat a terme aquesta modificació, i el moment de la seva implantació. Finalment, es pregunta si aquestes modificacions horàries estaven acordades entre l’operador Renfe i la Generalitat com a titular del servei que presta Renfe.

 

 

Tornar