Notícies

Rafael Ribó demana empara al Parlament davant la manca de col·laboració de la Delegació del Govern a Catalunya

04/05/2011

El síndic al Ple del Parlament

Les retallades pressupostàries i  la descoordinació administrativa vulneren drets de les persones; les queixes recollides en l’Informe anual 2010 sobre educació, Llei de promoció de l’autonomia personal (coneguda com a Llei de dependència) i habitatge evidencien aquesta vulneració.

Durant la compareixença al Ple amb motiu de la presentació de l’Informe anual, el síndic  ha demanat empara al Parlament arran de la manca de col·laboració de la Delegació del Govern a Catalunya en les actuacions que el Síndic li va adreçar en exercici de les seves competències, tal com ho estableix la Llei del Síndic.

Rafael Ribó ha manifestat que les administracions que han obstaculitzat les investigacions del Síndic, no només han impedit l’encàrrec estatutari de la institució, sinó, sobretot, han vulnerat els drets de les persones que li havien presentat les seves queixes. Aquest any, els ajuntaments que no han col·laborat amb el Síndic han estat Sitges, Alcanar, Berga i Capellades. Cal destacar que aquestes administracions, durant l’exercici 2011, estan en procés de resoldre aquesta situació amb la tramesa de les informacions que els havien estat requerides.

Tornar