Notícies

El Síndic de Greuges investiga els fets de la Plaça Catalunya

27/05/2011

Des de primera hora d’aquest matí el Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per conèixer si en els esdeveniments que s’estan desenvolupant arran de la intervenció dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana s’han vulnerat drets de les persones i si s’ha preservat la necessària proporcionalitat en l’actuació de les forces policials.

El Síndic de Greuges ja ha iniciat la investigació de queixes presentades que, juntament amb les que pugui rebre durant les properes hores i dies, estudiarà en el marc de l’actuació d’ofici. El Servei d’Atenció a les Persones de què el Síndic disposa es reforçarà per atendre correctament totes les persones que creguin oportú adreçar-s’hi. De fet, el Síndic ha rebut diverses queixes de persones contusionades com a resultat de l’actuació policial i també de representants d’organitzacions i institucions que han manifestat la dificultat de poder exercir les funcions que els reclamaven des de l’interior de la plaça.

El Síndic demanarà al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de Barcelona els protocols d’actuació i els informes que es redactin de la intervenció d’avui. En concret, la manca de visibilitat de la identificació dels mossos ja és en aquests moments un motiu d’investigació per part del Síndic.

Finalment, el Síndic de Greuges es compromet a fer públic les conclusions de la investigació oberta aquest matí en el decurs de les properes setmanes.

Tornar